IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вторият по големина строител на жилища в САЩ на червено, очаква нови загуби

Приходите от продажби на домове на Lennar са се понижили с 33 на сто до 2,7 млрд. долара

18:15 | 26.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Вторият по големина строител на жилища в САЩ на червено, очаква нови загуби
Lennar Corp. - вторият по големина строител на жилища в САЩ, отчете загуба за второто си фискално тримесечие и прогнозира загуба и за настоящия период, както и по-нататъшно влошаване на пазара на жилища.

Компанията има чиста загуба от 244,2 млн. долара, или 1,55 долара на акция, за тримесечието до 30 май, спрямо печалба в размер на 324,7 млн. долара (2 долара на акция) преди година.

Приходите от продажби на домове на Lennar са се понижили с 33 на сто до 2,7 млрд. долара, а броят на продадените жилища е спаднал с 29 на сто.

Средната продажна цена за жилище се е понижила със 7 на сто до 298 хил. долара. Новите поръчки през тримесечието са намалели с 31% до 8 056 жилища.

По време на търговията преди началото на редовната сесия акциите на Lennar се търгуваха на ниво от 37,97 долара, или спад от 2 на сто спрямо затварянето в понеделник на NYSE. За последната една година книжата на групата са поевтинели с 26 на сто спрямо 24% спад за сектора, според Dow Jones U.S. Home Construction Index. Към момента акциите на Lennar отбелязват спад от 1,99 на сто до 37,98 долара.

Щатският пазар на недвижими имоти регистрира рязък спад от повече от година, тъй като високите цени и растящите лихви възпират купувачите. От пазара се оттеглиха и спекулантите, продавайки жилищата, закупени като краткосрочна инвестиция.

Секторът се бори с понижено търсене и излишък в предлагането, на което строителите отговориха с намаляване на цените, подаръци за купувачите и свиване на бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още