IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пристанищата в Поморие, Царево и Ахтопол станаха общинска собственост

С друго свое решение кабинетът обяви за имоти - частна държавна собственост пристаните Св. Константин и Елена, Звездица и Галата, област Варна

12:06 | 20.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пристанищата в Поморие, Царево и Ахтопол станаха общинска собственост
Правителството прие решение за отнемане от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" на правото на собственост върху недвижимите имоти, съставляващи пристанищата в Поморие, Ахтопол и Царево, област Бургас. Имотите са обявени за частна държавна собственост и с решението кабинетът ги прехвърли безвъзмездно на общините Поморие, Ахтопол и Царево.

По закон трите пристанища са обявени за пристанища с регионално значение. Общините предлагат да развиват пристанищата, като ги наложат като обекти за яхтен туризъм и развлечение.

Със същото решение Министерски съвет предоставя безвъзмездно част от сградата на пристанището в Царево за управление на МВР.

С друго свое решение кабинетът обяви за имоти - частна държавна собственост пристаните Св. Константин и Елена, Звездица и Галата, област Варна.

Освен това части от три поземлени имота ще бъдат отчуждени за изграждането на връзка с дължина 4 км между автомагистрала Тракия и пътя Пловдив - Стара Загора. Площта на имотите е общо близо 1 дка.

За разширението на участък от близо 8,5 км от второкласния път Созопол - Царево ще бъдат отчуждени около 10 дка частни и общински имоти в землището на град Созопол.

За отчуждаването на посочените имоти се предвижда да бъдат изплатени общо около 163 хил. лв. Средствата се осигуряват от фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още