IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Министерски съвет ще стопанисва дивечовъдни станции Искър и Воден-Ири-Хисар

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще отговаря за стопанство „Евксиноград“, обект „Шабла“, комплекс „Бояна“

16:24 | 14.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Министерски съвет ще стопанисва дивечовъдни станции Искър и Воден-Ири-Хисар

Министерски съвет (МС) ще осигурява чрез бюджета си ползването и управлението на държавните дивечовъдни станции „Искър“ и „Воден-Ири-Хисар“, а Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще отговаря за стопанство „Евксиноград“, обект „Шабла“, комплекс „Бояна“ и лечебно-възстановителната база „Хисар“. Това предвиждат приетите днес изменения и допълнения в Постановление на МС от 1993 г. за използване на недвижими имоти на МС.

Досега правителството чрез бюджета си осигуряваше ползването и управлението на всички посочени обекти.

Провеждането на мероприятия от Народното събрание, МС и админисктрацията на президента, както и посрещането на чуждестранни делегации и гости в дом №2 на двете дивечовъдни станции ще става с писмено разрешение на премиера. Ползването на другите посочени обекти ще става с разрешение на министъра на държавната администрация.

С утвърдените промени се цели разграничаване на правомощията на МС и МДААР относно финансовото осигуряване, режима на ползване, ценообразуването и др. при работата на изброените обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още