IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започва строителството на жилищен комплекс за 3 млн. лв. край Търговище

От началото на годината досега цената на жилищните имоти в региона се е повишила с 10-20%

09:04 | 13.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Започва строителството на жилищен комплекс за 3 млн. лв. край Търговище

Първа копка на луксозен жилищен комплекс ще бъде направена край Търговище днес, съобщи за Investor.bg Илиян Илиев, съсобственик на местната агенция за недвижими имоти “Актив груп”, която е инвеститор в проекта. Стойността на вложението възлиза на около 3 млн. лв.

Комплексът ще бъде разположен до околовръстния път и ще граничи с вилната зона на града. На площ от 8000 кв.м. ще бъдат изградени 31 еднофамилни къщи с площ от 116 до 135 кв.м.

По думите на Илиев жилищата ще бъдат построени до края на следващата година. Цената на имотите на зелено е от по 500 евро на кв.м. Най-ниската продажна цена към момента е 122 000 лв.

В комплекса, наречен „Актив“, вече има няколко капарирани жилища, като предстои изграждането на нужната инфраструктура към проекта.

От началото на годината досега цената на жилищните имоти в региона се е повишила с 10-20%, каза още Илиян Илиев.

Предстоят и други подобни проекти край Търговище, като в скоро време от общината ще започнат да предлагат на потенциални инвеститори парцели в района около доскорошното “Блато” в квартал “Зарад 3”. Там вече започнаха изграждането на “Пежо”-център и няколко складови помещения. В близост е и бъдещият мол, който ще построи испански инвеститор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още