IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Pirelli Real Estate навлиза в България и Румъния до края на годината

След закупуването на DGAG в Германия групата смята да придобие още една компания в страната

10:30 | 08.06.07 г.
Pirelli Real Estate навлиза в България и Румъния до края на годината
Италианската Pirelli Real Estate SpA ще реализира още едно придобиване в Германия, след което планира да навлиза в по две нови страни на година, като първите ще бъдат България и Румъния през лятото, съобщи AFX, цитирайки изпълнителния директор Карло Пури Негри.

След купуването на Deutsche Grundvermogen (DGAG) Pirelli RE обмисля придобиването на втора компания, „която може да бъде по-голяма от DGAG“ в Германия, където цените на недвижимите имоти, особено в жилищния сегмент, са около четири пъти по-ниски от европейските.

В Полша - втората страна, в която присъства, групата има опция да купи 2,5 млн. кв. м недвижима собственост от италианския производител на стомана Lucchini, е заявил още Пури Негри.

„В Полша не можем да наваксаме на търсенето“, добавил той, имайки предвид полското подразделение Pirelli Pekao Real Estate. „Преговаряме (за имотите на Lucchini) и съм доста убеден, че ще постигнем споразумение“, добавя той.

За разлика от интереса към Централна и Източна Европа Pirelli RE няма намерение да инвестира в Испания, където смята, че има свръхпредлагане на недвижими имоти и очаква цените да се понижат, нито във Франция, която счита за твърде скъпа.

Финансов партньор при инвестициите в ЦИЕ ще бъде групата Unicredito Italiano.

„Моделът остава същият – създаваме компания, отваряме офис и след това започваме да купуваме“, пояснява Пури Негри.

В търговския сектор, след предстоящото придобиване на фондовете Tecla и Berenice (одобрението от страна на регулаторния орган Consob се счита за сигурно), Pirelli RE планира да комбинира тези активи с непублични фондове, за да създаде компания в офис сегмента с активи около 3,5 млрд. евро, в която Pirelli RE ще запази дял от около 20%.

Пури Негри каза още, че очаква двуцифрен ръст на печалбата за първото полугодие. Предварителните резултати ще бъдат обявени на 25 юли.

Pirelli RE е част от производителя на гуми Pirelli & C. SpA и е сред лидерите на италианския пазар на недвижими имоти. Групата управлява фондове и компании, собственици на имоти, в които инвестира чрез миноритарно участие.

Компанията има офиси в Милано, Рим и Неапол и мрежа от франчайзинг агенти. В Германия присъства чрез DGAG, а в Полша - чрез Pirelli Real Estate.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още