IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на 1 млн. дка земеделска земя ще търсят комасация помежду си

На 29 май се проведе първото заседание на Управителния съвет на „Българска асоциация на собствениците на земеделски земи”

16:25 | 31.05.07 г.
Собственици на 1 млн. дка земеделска земя ще търсят комасация помежду си
На 29 май се проведе първото заседание на Управителния съвет на „Българска асоциация на собствениците на земеделски земи”, учредена от най-големите собственици на земеделска земя, притежаващи общо около 1 милион декара.

Основна цел на асоциацията е чрез съвместни действия да се ускори процеса на концентрация и комасация на земеделска земя, защита на интересите на собствениците на земеделска земя и ефективно използване на поземлените ресурси.

Сред приоритетните задачи на асоциацията е активно сътрудничество с другите участници в поземлените отношения: арендатори, други собственици и държавата в лицето на Министерство на земеделието и горите, като основен регулаторен орган в процеса на концентрация и комасация на земеделски земи.

Първата дейност на асоциацията е създаването на единна унифицирана база данни от притежаваните имоти, с цел окрупняването им чрез последваща взаимна размяна на съседни парцели земи.

Учредители на асоциацията са „ЕЛАНА фонд за земеделска земя” АДСИЦ „Адванс Терафонд” АДСИЦ, „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ, ”Серес” АД, „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Фонд за земеделска земя Мелинвест” АДСИЦ и „Омега Агро” ЕООД. Председател на Асоциацията е Георги Георгиев, представляващ “ЕЛАНА фонд за земеделска земя” АДСИЦ. Заместник-председател е Борислав Петков от „Омега Агро” ЕООД.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още