IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От 300 до 450 евро на квадрат за етаж от къща в Карлово

Собствениците на земеделски земи искат от 500 до 1000 евро на декар в зависимост от разположението на терена

12:08 | 26.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
От 300 до 450 евро на квадрат за етаж от къща в Карлово
От 300 до 450 евро на квадратен метър се търгуват етажи от къщи в гр. Карлово, съобщиха местни брокери. Цената е за по-старо и качествено строителство в централната зона на града. Апартаментите се предлагат от 350 до 500 евро на квадрат, в зависимост от изпълнението и качеството на градежа.
 
По принцип по-голямо е предлагането на земеделска земя в района, като офертите се движат от 10 евро за квадратен метър до 1000 лева за декар. Цените са с оглед очакванията земята да се ползва за бизнес или за строежи на извънградски вили. Терените в регулация по селата от общината се продават за 5 – 15 евро/кв. м, като купувачите са както хора извън района, така и (макар и рядко) чужденци.
 
Собствениците на земеделски земи искат от 500 до 1000 евро на декар в зависимост от разположението на терена. Овощните градини се предлагат на твърди цени от 1500 лева за декар. Терените извън регулация, намиращи се на главен път София - Бургас, се предлагат на цени от 8 до 22 евро за квадрат.
 
Парцелите между градовете Карлово и Сопот, които също попадат край подбалканския път, се търгуват по около 35 евро/кв. м. Предлагането обаче е много ограничено, тъй като разстоянието между двата града е само 4 - 5 километра. Бивши земеделски земи, които вече са в регулация, се продават за 22 – 35 евро на квадрат. Те се търсят основно за търговски сгради, производствени халета, магазини или офиси.
 
Пенсионирани семейства от Япония, Англия и Израел търсят селски къщи в селища около общинския център, но често се пазарят и не купуват веднага. Запитвания има и от американски строителни фирми, които преговарят за купуване на терени за изграждане на вилни селища от сглобяеми конструкции.
 
Тенденцията при цените на недвижими имоти в Карловско е непрекъснато и плавно да се повишават заради постоянното търсене, особено от страна на по-големи фирми, коментират местни брокери.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 31.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още