IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 50 млн. евро в спа-център край Шумен

Освен 2 хотела, в комплекса ще има и индивидуални къщи за почивка, открит басейн и паркинг с 275 места

09:32 | 23.05.07 г.
Инвестират 50 млн. евро в спа-център край Шумен
Строителството на модерен балнео-рехабилитационен спа-център ще започне до края на годината в шуменското село Мараш. Това съобщи представителят на фирмата инвеститор “Брадър Комерс” Петко Пенев по време на обсъждане на доклада за оценка на въздействието на обекта върху околната среда.

Центърът ще бъде изграден върху близо 90 дка площ, като теренът е разположен в посока запад по пътя край река Камчия.

Комплексът ще бъде построен на два етапа. Първоначално ще бъдат изградени два седеметажни хотела с общ капацитет 700 легла. Вторият етап предвижда да се изградят още сгради с 450 легла. Ще има и индивидуални двуетажни къщи за почивка, добави Пенев.

В проекта е планирано да бъдат изградени още спортен кът с бар, открит басейн, амфитеатър, църква, паркинг за 275 автомобила. Незастроената част ще е изцяло залесена. Очаква се да бъдат разкрити 172 работни места след приключване на строителството.

Инвестицията се изчислява общо на 50 млн. евро. “Смятам, че това е голяма инвестиция и очаквам общинските власти да улеснят процедурите, които трябва да бъдат приключени, за да започне строителството”, заяви собственикът на “Брадърс Комерс” Петър Петров. “Надявам се, че покрай спа-центъра ще се развият градинарство, овощарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, които ще оживят целия район”, допълни той.

Инвеститорските интереси към Мараш нараснаха, след като тук отново бликна минералната вода. По качества тя се сравнява с водата в чешкия курорт Карлови Вари. Ценната течност в Мараш е високоминерализирана, има голяма концентрация на калция и магнезий, на йодид, флуорид, бромид. Температурата й е 61-67 градуса, помага при 16 заболявания, основно на опорно-двигателния апарат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още