IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Златни пясъци гласуваха за покупка на два търговски обекта

Общата стойност на обектите е 2,98 млн. евро без ДДС, а продавач е Златни АД

17:00 | 03.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Златни пясъци гласуваха за покупка на два търговски обекта
Акционерите на Златни пясъци АД овластиха управителните органи на дружеството за сключване на договори за покупка на два търговски обекта в курортния комплекс, съобщава БФБ – София. Решението е взето на проведеното Общо събрание на 27 април тази година.

Продавач на обектите е Златни АД, собственик на 63,84% от капитала на Златни пясъци АД.

Първият договор е за покупката на двуетажната сграда на ресторант „Дионисос“ с разгъната застроена площ от 1 240 кв.м за 2,7 млн. евро без ДДС. Плащането ще бъде уговорено разсрочено, като част от задължението на Златни пясъци АД за плащане на цената ще се прихване срещу стари непогасени задължения на Златни АД, се казва още в съобщението.

Вторият договор е за покупка на на снекбар "Кривата липа" в курорта, с разгъната застроена площ от 123,70 кв. м., за сумата от 280 хил. евро без ДДС. Част от задължението за плащане на цената също ще бъде за сметка на стари непогасени задължения на Златни АД.

Акционерите на Златни пясъци АД гласуваха и за отпускане на финансиране под формата на договор за заем до 100 хил. лв. на Акваполис ООД. Дружеството е учредено с участието на Златни АД и Златни пясъци АД, което притежава 33% от неговия капитал, с цел изграждане на атракционен комплекс "Аквапарк" на територията на курортния комплекс Златни пясъци. Кредитът ще бъде със срок от 1 година и лихва 8% годишно.

Също така се отпуска заем на Златни АД в размер до 1 млн. лв., с цел погасяване на задължения на Златни АД по банкови кредити. Срокът за погасяване на кредита е 2 години, считано от датата на сключване на договора, с една година гратисен период и лихва в размер на 8% годишно.

На Общото събрание е гласувана и промяна в броя на членовете на Съвета на директорите на дружеството от 7 на 8. Владимир Иванов Георгиев е избран за независим член на Съвета на директорите.

Днес акциите на Златни пясъци поевтиняха с 0,94% до 12,62 лв. при обем от едва 25 лота.


Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още