IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелци купиха сградата на “Ню Йорк Таймс” за 525 млн. долара

След ремонт за 170 млн. долара постройката ще бъде отдавана под наем за бизнес и търговски цели

11:22 | 01.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Израелци купиха сградата на “Ню Йорк Таймс” за 525 млн. долара
Сградата на вестник “Ню Йорк Таймс”, в която редакцията на изданието се помещава от 1913 г., беше продадена на израелския холдинг Africa Israel Investments Ltd. за сумата от 525 млн. долара, предаде Bloomberg.
 
Според предишния собственик - компанията Tishman Speyer Properties, 15-етажното здание се нуждае от сериозен ремонт. Tishman купи сградата през 2004 г. от собствениците на вестника за 175 млн. долара.

Очаква се новият собственик на постройката да вложи в ремонтирането й 170 млн. долара, като след това тя ще бъде превърната в офис център. По данни на компанията офис площите, които ще бъдат пуснати на пазара, са с РЗП от 72 хил. кв. м, като е предвидено и отдаване под наем на търговски площи

В същото време служителите на “Ню Йорк Таймс” ще се преместят в новата си редакция, която също е в Манхатън – 52-етажна постройка на Осмо авеню.

”През последните два месеца Africa Israel осъществи множество бизнес транзакции в САЩ на обща стойност над един милиард долара, което свидетелства за силно доверите в американския пазар”, коментира милиардерът Лев Левиев, председател на Борда на компанията. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още