IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанци купиха терен в Търговище, ще строят мол

Комерсия България е купила терен с площ над 10 хил. кв. м за 764 хил. лв.

15:39 | 27.04.07 г.
Испанци купиха терен в Търговище, ще строят мол
В общинската администрация в Търговище бе финализирана днес сделка и подписан договор за продажбата на терен с площ 10 392 кв. м, съобщи за Investor.bg Ангел Йорданов, експерт в отдел “Общинска собственост и финанси”.

Теренът е продаден след търг с явно наддаване за 764 000 лева. Купувач е “Комерсия България” ЕООД – София, дъщерно дружество на испанския холдинг Detea. Техен представител е Мануел Алфонсо Мояно Рейес.

Според Йорданов първоначалните намерения на инвеститора били да бъде построен многофункционален център от типа мол с огромен паркинг и складови постройки. Все още обаче фирмата не е внесла в общинската администрация своите окончателни инвестиционни намерения.

“Смятаме, че вложените средства тук ще бъдат много, тъй като теренът представлява полублатиста местност, който ще бъде облагороден”, каза Йорданов.

Въпреки че вече започнаха строителните работи, вчера бяха финализирани сделките за два парцела в съседство с горепосочения. Те са по 2,3 дка всеки и са продадени за по 15 500 лв. На това място бизнесменът от Търговище Красен Кръстев и фирма от Велики Преслав възнамеряват да издигнат складови бази.

За още два атрактивни обекта общинската администрация в Търговище подготвя тръжни документи. За тях вече имало инвеститорски интерес. Става дума за терени с площи съответно 32 000 кв. м и 63 000 кв. м, които се намират в промишлената зона на областния център, на околовръстния път в посока Разград. Според Йорданов първоначалната цена на терените е съответно 521 000 лева и 963 000 лева, а търгът ще се проведе в края на месец юни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още