IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Ар Джи Капитал 1 и 2 с дивидент, И Ар Джи Капитал 3 с потвърден проспект

И Ар Джи Капитал 1 разпределя 0,1992 лв. брутен дивидент на акция, а И Ар Джи Капитал 2 ще раздаде по 0,2127 лв. на акция

16:38 | 25.04.07 г.
И Ар Джи Капитал 1 и 2 с дивидент, И Ар Джи Капитал 3 с потвърден проспект
На проведено Общо събрание на акционерите (ОСА) на И Ар Джи Капитал - 1 АДСИЦ-София е взето решение за разпределяне на брутен дивидент за 2006 г. в размер на 0,1992 лв., съобщава БФБ-София.

Началната дата за изплащане на дивидента е 22 май, като последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 4 май.

Също така, на проведеното ОСА на И Ар Джи Капитал -2 АДСИЦ-София е взето решение за разпределяне на брутен дивидент за 2006 г. в размер на 0,2127 лв.

Началната дата за изплащане на дивидент е 23 май, а последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 7 май.
 
От съобщение на КФН става ясно, че комисията е издала лиценз на И Ар Джи Капитал 3 АДСИЦ-София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел.
 
КФН също така е потвърдила проспекта на дружеството за публично предлагане на 700 000 броя обикновени акции с номинална стойност 10 лв. всяка, издадени в резултат на първоначално увеличение на капитала.
 
Учредители на дружеството са 1 юридическо лице и 38 физически лица, като лицата, притежаващи над 5% от капитала, са Българо-американски инвестиционен фонд АД със 70% от капитала, Франк Бауър със 7.86% и Майкъл Хънсбъргър със 7.50%.
 
Съветът на директорите на дружеството е в състав: Даниела Ханджиева - председател, Анна Цанкова- Бонева - изпълнителен директор, Йордан Чомпалов - зам.-председател.
 
Основният пазар на дружеството е пазарът на търговски площи, т.е. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба в български градове с над 250 000 жители. Инвестиционна цел е развиване на придобитите имоти като имоти с търговско предназначение - търговски центрове, хипермаркети, молове, складове, логистични центрове, които да бъдат отдавани под наем. Към настоящия момент дружеството е придобило два недвижими имота - проект „Явор” във Варна и проект „Загора” в Стара Загора.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на двете дружества. Въведени оферти за покупка на акции от И Ар Джи Капитал 1 има при цена 3,91 лв., а за продажба – при цена 4,899 лв. Търсене на акции при И Ар Джи Капитал 2 има при цена 3,91 лв., а предлагане – при цена 4,498 лв.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

И Ар Джи Капитал -1 АДСИЦ /в ликвидация/(6EA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още