IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Фонд Имоти продава търговския си център в Плoвдив

90% от печалбата от продажбата ще бъде разпределена за дивидент, а началната инвестиция ще бъде инвестирана

13:36 | 25.04.07 г.
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ обяви процедура по продажба на търговския си комплекс в гр. Пловдив, състоящ се от магазини и прилежащите им паркинг за клиенти и товаро-разтоварна площадка. Имотът е разположен в източната част на града, на 10 минути от центъра, в близост до булевард с голям трафик, като граничи непосредствено с единствените магазини за територията на Пловдив от големите вериги „Метро” и „Технополис”. Парцелът е урегулиран и предназначен за обществени дейности, търговски център и складова база по плана на кв. Гладно поле, Пловдив, одобрен със заповед на кмета на община Пловдив.

90% от печалбата от продажбата ще бъде разпределена за дивидент за 2007 г., на Общото събрание на акционерите през следващата година, а началната инвестиция в Търговския център ще бъде отново инвестирана от дружеството“, каза за Investor.bg Любомир Бояджиев, изпълнителен директор на БенчМарк Груп АД.

Търговският център е със собствен трафопост, водоснабдяване, канализация, отопление, вентилация и климатизация. Общата площ на парцела, на който е разположен търговският център, е 17 110 кв.м. Сградата на търговския център е върху площ от 11 000 кв.м. Зад нея има свободен терен с обща площ 6110 кв.м, върху който според съществуващия градоустройствен план може да се построи осеметажна офис сграда, с РЗП 6166 кв.м.

Към момента БенчМарк Фонд Имоти е отдал под наем всичките осем магазина в търговския център. Наемателите са компании, представящи марките: Carpet Max, Зора, Техномаркет Европа, Нов Дом Симеонов, Хипо ленд, JYSK.

За последните 6 месеца акциите на БенчМарк фонд имоти АДСИЦ са поскъпнали с 39,7% до 1,83 лв. за акция при последната сделка, сключена днес. Днес се изтъргуваха общо 160 хил. акции на цени между 1,73 и 1,83 лв. за акция.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още