IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строят хотел за балнеотуризъм в пловдивското село Песнопой

Сега тече процедурата по смяна на статута на земеделската земя и се изработва проект за комплекса

13:01 | 23.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Строят хотел за балнеотуризъм в пловдивското село Песнопой

Модерна хотелска база със спа-център ще бъде построенa до няколко месеца в пловдивското село Песнопой в подножието на Средна гора, съобщи кметът Христина Плачкова. Сега тече процедурата по смяна на статута на земеделската земя и се изработва проектът за базата.

Общинският терен от около 20 декара е бил продаден на търг през ноември, а договорът с фирмата на инвеститора Ваньо Сапов е бил сключен през декември. Стойността на земята е 13 000 лв.

Комплексът ще се строи близо до селото и до известния минерален извор там. Той ще бъде насочен и към балнеоложкия туризъм, и към лечението на редица заболявания на опорно-двигателния апарат с помощта на минералната вода. Очаква се първата копка на комплекса да бъде направена през есента.

Ще се изгражда специализиран рехабилитационен център, където ще работят квалифицирани медицински кадри, които да обслужват пациентите. Почиващите ще отсядат в еднофамилни къщички, които ще се намират в непосредствена близост до спа-центъра и ще бъдат около 40 на брой. Цялото пространство между спа-центъра и къщичките ще се заема от парк за отдих, в който ще има барбекю, ресторант с българска кухня и открит басейн, който ще се ползва само през топлата част на годината.

Финансирането е смесен тип, работя заедно с испански инвеститори, уточни собственикът Ваньо Сапов. На този етап той отказа повече информация.

Още един инвеститор е заявил намерения да строи в Песнопой, съобщи Христина Плачкова. Българска фирма с чуждестранно участие, която тя не назова, иска да строи почивна база, хотел и винарна в подножието на Средна гора. Собственикът заявил първо желанието си да изгради винарната, където ще предлага местни вина, и след това да строи хотела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:16 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още