IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекордни 1000 евро за кв. м за общински терен в Карлово

От началото на годината земеделската земя между градовете Карлово и Сопот също е поскъпнала и сега се предлага на цена от около 35 евро на квадратен метър

19:24 | 20.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордни 1000 евро за кв. м за общински терен в Карлово

Рекордна цена от 1000 евро (без ДДС) на квадратен метър в центъра на Карлово е била постигната на проведен търг за продажба на общински терени. Това съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов пред общинските съветници.

За място в идеалния център на града Дочо Стефанов Мутафчиев, който е играл на търга самостоятелно, е платил за място от 38 кв м цена от 93 240 лв (77 700 лв. без ДДС).

От началото на годината земеделската земя между градовете Карлово и Сопот също е поскъпнала и сега се предлага на цена от около 35 евро на квадратен метър, допълни д-р Кабаиванов. Доскоро свободните терени между двата града вече усилено се застрояват през последните 2 години. На големи площи от предишните ниви сега се издигат бензиностанции, автокъщи и магазини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още