IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вдигат поне осем нови хотела в Хисаря

В курортния град се търсят както големи терени за строеж на хотели и спа-центрове, така и за по-малки къщи за почивка или летни вили

08:16 | 21.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Вдигат поне осем нови хотела в Хисаря

Поне 8 са издадените разрешителни за строеж на хотели в гр. Хисаря, съобщиха от общината. Интерес към прочутия град с лековити минерални извори са заявили както български, така и чуждестранни инвеститори.

Своеобразен бум се очертава в търсенето на парцели в курортния град, като се търсят не само големи терени за строеж на хотели и спа-центрове, а и на по-малки къщи за почивка или летни вили.

В градския център офертните цени стигат нива от 70 – 80 евро на квадратен метър. Най-голям интерес е заявен към парцелите около Стената, минералните извори и хотел “Аугуста”.

Ново строителство за апартаменти се предлага на цени около 800 евро на квадратен метър, като например апартамент стар монолит от 100 квадрата се продава за 46 000 евро.

По-малки къщи с двор се търгуват на цени около 15 000 евро. В крайния квартал „Момина баня” или извън Хисаря могат да се намерят терени за около 10 евро на квадрат, но се очаква цените в скоро време да се вдигнат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още