IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН издаде лиценз на Сингулар АДСИЦ

Дружеството ще инвестира набраните чрез издаване на ценни книжа парични средства в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти

14:41 | 11.04.07 г.
КФН издаде лиценз на Сингулар АДСИЦ
На свое заседание днес Комисията по финансов надзор (КФН) е взела решение за издаване на лиценз на Сингулар АДСИЦ-София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел, съобщиха от комисията.

Дружеството ще инвестира набраните чрез издаване на ценни книжа парични средства в покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг и аренда и продажбата им (секюритизация на недвижими имоти).

Едновременно с това комисията е потвърдила и проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност от 1 лв. всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на Сингулар АДСИЦ са Сингулар Асет Мениджмънт АД-Варна, притежаващо 70% от капитала, и Корпоративна търговска банка АД-София с 30% от капитала.

Дружеството ще насочи своите инвестиции към имоти с бизнес и търговско предназначение, имоти с хотелско предназначение, жилища и селскостопанска земя.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още