IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 9 обекта за приватизация пуска Общинският съвет в Шумен

За най-малко 610 000 лева ще бъде продаден бившият ресторант “Спортист” в Шумен, който се намира на ул. “Алеко Константинов” в центъра на града

13:37 | 26.03.07 г.
Общо 9 обекта за приватизация пуска Общинският съвет в Шумен
За най-малко 610 000 лева ще бъде продаден бившият ресторант “Спортист” в Шумен, който се намира на ул. “Алеко Константинов” в центъра на града. На сесия на Общинския съвет в четвъртък, 29 март, ще бъдат одобрени условията за приватизацията му, съобщиха от кметската администрация.

Началната тръжна цена за базата с РЗП от 405 квадратни метра е 750 евро на кв.м.

Още 8 общински имота ще бъдат пуснати за продажба на сесията. Единият от тях е терен в местността “Варниците”. Той е с площ 3 декара и начална цена 160 хиляди лева. Към парцела е проявил интерес инвеститор, който смята да изгради спортна база.

С търг ще бъдат продадени и други три терена близо до “Варниците”. Те са с площ между 224 кв. м и 275 кв. м, а началната им тръжна цена е от 23 до 28 хил. лева.

На сесията ще бъде открита процедура за продажбата и на три обекта в центъра на Шумен: магазин, чейнджбюро и вторият етаж на мюфтийството, които се намират на ъгъла на най-оживените улици – бул. “Славянски” и ул. “Д. Благоев”.

Раздържавена ще бъде и сградата на училището в с. Средня. Поради липса на кандидати от предишни търгове, с 20% ще бъде намалена цената на 1 дка земя с постройка близо до бившето ТКЗС в Шумен. Така новата първоначална цена става 97 хил. лева.

По време на сесията за пореден път ще бъде разгледано и предложението за продажба на открития и на закрития пазар на хотел “Шумен”, казаха още от кметската администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още