IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират над 100 млн. лв. в Логистичен парк Варна

Логистичният парк се намира в Западната промишлена зона на града и ще има обща застроена площ от над 80 000 кв. м

14:31 | 21.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: Логистичен парк Варна
Илюстрация: Логистичен парк Варна
Първа копка на Логистичен парк Варна направиха днес представители на инвеститорите от FairРlay International и Bulgariаn Property Developments, консултантската компания за недвижими имоти Colliers International и кметът на Варна Кирил Йорданов.

Направените инвестиции до момента са за 26-27 млн. лв., казаха днес инвеститорите. За цялостното строителство на парка ще са необходими още 75-85 млн. лв., според предвижданията им. Очаква се цялата инвестиция да бъде над 100 млн. лв.

Логистичният парк се намира в Западната промишлена зона на града и ще бъде с обща застроена площ над 80 000 кв. м. В парка ще бъдат построени модерни складове, офиси и търговски площи. Готовите складови площи ще се отдават под наем.

Паркът ще предлага стандартни складове за средни и бързооборотни стоки и специализирани площи за контрол на температурата и cross-docking системи.

Проектът ще бъде реализиран в три фази до три - три и половина години. Първата фаза на строителството се очаква да завърши до края на 2007 г., като още през юли ще е готова и първата сграда. Началният етап включва построяването на три складови корпуса и многоетажен паркинг с обща РЗП от 24 000 кв .м.

Проектът има бърз достъп до околовръстния път на Варна и бул. „Владислав Варненчик” - част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните европейски транспортни коридори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още