IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Военното министерство заменя 6 магазина в Карлово за апартаменти

Ще бъдат обявени за замяна още имоти в общо 20 области

08:59 | 19.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Военното министерство заменя 6 магазина в Карлово за апартаменти
Изпълнителна агенция „Държавна собственост на Министерството на отбраната” обяви 6 свои магазина за замяна за апартаменти в Карлово. Магазините се намират на улиците „Александър Стамболийски” 25 и 74, „Ген. Карцов” 6, „Петко Събев” 12 и „Васил Караиванов” 1, като четири от тях са разположени във втора зона в широкия център на града, а два – в трета зона.

Помещенията са с размери от 61 до 98 кв. м, като агенцията не посочва първоначална цена за замяната. В момента магазините са свободни и не са отдадени под наем.

Това е втората партида имоти в Карлово, които агенцията обявява за замяна или продажба. Първите 15 обекта бяха предложени на пазара в края на декември.

Целта е 6-те магазина да бъдат разменени за апартаменти, които да се ползват под наем от военнослужещи, т. е. да бъдат оборотни. Така агенцията ще осигурява ведомствен жилищен фонд за военнослужещите за временно ползване.

Около 19 хил. молби за квартирно осигуряване на кадровите военнослужещи са подадени към момента в МО. Бюджетът на министерството е недостатъчен, за да осигури средства за закупуване на жилища, които да бъдат отдавани под наем на нуждаещите се професионални военни, затова се отива към такава замяна.

Жилищата трябва да са двустайни или тристайни, да не са на първи или последен етаж и да са годни за постоянно обитаване. Апартаментите трябва да са измазани и довършени, с поставени мивки, тоалетни чинии, кухненски шкафчета и др.

Агенцията ще заменя още свои недвижими имоти за апартаменти в общо 20 области, се съобщава в сайта на агенцията. Апетитните терени или магазини са в областите София, Пловдив, Варна, Бургас, Ямбол, Кърджали, Добрич, Разград, Русе, Търговище, Шумен, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Смолян, Стара Загора и Благоевград.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още