IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН издаде лиценз на два нови АДСИЦ-а

Хюндай Финанс ще инвестира във вземания, а Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти - в недвижими имоти

15:19 | 14.03.07 г.
КФН издаде лиценз на два нови АДСИЦ-а
Комисията за финансов надзор издаде лиценз на Хюндай Финанс АДСИЦ-София и на Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ-Варна за извършване на дейност като дружества със специална инвестиционна цел, съобщиха от комисията.

Хюндай Финанс ще инвестира във вземания, а Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти ще влага набраните чрез издаване на ценни книжа парични средства в недвижими имоти.

КФН е потвърдила проспектите и на двата фонда, като всеки от тях ще предложи 150 хил. обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка, издадени в резултат на първоначалното увеличение на капитала.

Учредители на Хюндай Финанс са „Индустриал Комерс” ЕООД със 70% от капитала и „Синергон Холдинг” АД с 30%. “Хюндай Финанс” АДСИЦ е част от икономическа група, като позицията му е на дъщерно дружество на „Индустриал Финанс” ЕООД.

Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав Лилия Недялкова, ИД, „Индустриал Комерс” ЕООД, представлявано от прокуриста Савина Константинова - председател на СД, и Калин Дамянов, зам.-председател.

Хюндай Финанс възнамерява да закупува вземания по сключени лизингови договори за продажба на автомобили марка Hyundai от страна на „Индустриал Комерс” ЕООД и „Хюндай Лизинг” ЕАД. Вземанията са по лихви, главници и такси по финансов и оперативен лизинг и отговарят на определени критерии към лихва, срочност, обезпечение и др.

Учредители на Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти са договорен фонд „Стандарт инвестмънт високодоходен фонд”, управляван от УД „Стандарт Асет Мениджмънт” АД с 30% от капитала, „Ареа” ООД с 35% от капитала и „Джулай” ЕООД с 35%.

Дружеството ще се управлява от съвет на директорите в състав  Теодора Желязкова, председател и изпълнителен директор, Анелия Грекова, зам.-председател и Мариян Таков, член на СД.

Сред конкретните инвестиционни намерения на Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти е изграждането на търговски комплекс – заведения, офиси и жилища в гр. София в „Студентски град”.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още