IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бургас търси спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради

През последните 15 години в бюджета на Областна администрация Бургас не са отпускани средства за ремонт на сградите държавна собственост

12:09 | 12.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Бургас търси спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради

Областният управител на Бургас Любомир Пантелеев поиска спешно 330 хил. лв. за ремонт на стари сгради държавна собственост. Искането си Пантелеев направи с писмо, изпратено до министрите на държавната администрация и държавната политика при бедствия и аварии.

През последните 15 години в бюджета на Областна администрация Бургас не са отпускани средства за ремонт на сградите държавна собственост.

Повечето от тях са строени в началото на миналия век, тяхното състояние непрекъснато се влошава и те се превръщат в потенциално опасни, посочва областният управител.

Има сериозни нарушения по конструкцията, изключително лошо е състоянието на фасадите и балконите, с не малко случаи на откъртване и падане на части от архитектурните елементи, пише още в писмото си Пантелеев.

В изпълнение на заповед от септември 2006 г. на министъра на държавната политика при бедствия и аварии беше установено, че на територията на Бургаска област има 15 потенциално опасни сгради под управлението на областния управител. За шест от тях основният ремонт е спешен и следва да се премине към възлагане на проекти за укрепване и незабавни ремонтни работи.

Областният управител настоява да бъдат осигурени 330 хил. лв., от които 20 хил. лв. за изготвяне на проекти и 310 хил. лв. за ремонт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още