IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ намалява тавана на разходите за управление

Промените, които ще бъдат гласувани на Общото събрание на акционерите на 20 март, предвиждат понижение на тавана от 15% на 6,5% от активите

12:31 | 07.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ намалява тавана на разходите за управление
Акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ ще гласуват промени в устава, които намаляват тавана на разходите за управление и обслужване, съобщиха от дружеството.

Промените, които ще бъдат гласувани на Общото събрание на акционерите на 20 март, предвиждат понижение на тавана от 15% на 6,5% от стойността на активите за съответната година.

Разходите за управление включват възнагражденията на членовете на Съвета на директорите на дружеството, на обслужващите дружества, на регистрирания одитор, оценителите и банката-депозитар за съответната година. Те ще могат да надхвърлят зададения лимит само в случай че компанията продаде собствен недвижим имот, като превишението не може да надхвърля 15% от реализираната печалба от продажбата.

По думите на изпълнителния директор на компанията Маню Моравенов, промените са съобразени с мащаба, който ФеърПлей Пропъртис достигна през последната година.

Стойността на активите на дружеството достига 72,61 млн. лв. към края на миналата година спрямо 480 хил. лв. за 2005. Дружеството приключи 2006 с нетна печалба от 841 хил. лв.

От началото на днешната търговска сесия общо 3 500 акции на ФеърПлей Пропъртис смениха своя собственик. Цената им остана без промяна на ниво от 1,11 лв.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още