IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандци превръщат селско училище в хотел

Плановете на инвеститорите са да изградят още заведение за хранене, тенис корт и спортна площадка

10:18 | 23.01.07 г.
Холандци превръщат селско училище в хотел

Холандска фирма ще превърне в хотелски комплекс училището и детската градина в с. Езерче, Разградска област. Плановете на инвеститорите са да изградят още заведение за хранене, тенис корт и спортна площадка. Това съобщи кметът на община Цар Калоян Ахмед Ахмедов.

Училището е с разгъната площ от около 1000 кв.м., а детската градина – 100 кв.м. Холандците ще заплатят за двете сгради близо 90 000 лева”, обясни кметът.

Ахмедов се надява комплексът да направи община Цар Калоян притегателен център за селски и екотуризъм и тук да идват гости от цяла Европа. “Оше повече, че седем семейства от Англия вече закупиха къщи в близкото село Костанденец, което според мен означава, че природните дадености на селото допадат на чужденците”, каза Ахмедов.

Училището и детската градина в Езерче са затворени от четири години, заради малкия брой на децата. Затова общината обяви търг за продажба на сградите. За училището интерес проявиха четирима кандидати, а за детската градина – трима. Офертата на холандците бе най-добрата и за двата обекта, твърди кметът.

До две седмици представители на холандската фирма трябва да дойдат при нас в кметството, за да подпишем договора за продажбата. Строителните работи по реконструкцията ще започнат напролет”, каза Ахмед Ахмедов, без да уточнява името на фирмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още