IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията с акциите на Супер Боровец Пропърти Фонд стартира във вторник

Присвоеният борсов код на емисията е SBPF

13:44 | 12.01.07 г.
Търговията с акциите на Супер Боровец Пропърти Фонд стартира във вторник
На проведено на 12 януари 2007 г. заседание на Съвета на директорите на БФБ-София е взето решение за регистриране на “Неофициален пазар на акции” Сегмент “А” на БФБ на емисията акции на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, съобщиха от борсовата институция.

Датата на въвеждане за вторична търговия е 16 януари 2007 г. (вторник), а присвоеният борсов код на емисията е SBPF.

Емисията на дружеството е в размер на 650 000 акции, всяка с номинал от 1 лв. Първоначалното увеличение на капитала на дружеството от 500 хил. на 650 хил. лв. бе осъществено в края на октомври миналата година.

Представляващ дружеството със специална инвестиционна цел е Илиан Христов Лангаров, изпълнителен директор.

На 4 януари стана ясно, че Супер Боровец Пропърти Фонд е продало поземлен имот в град Самоков с площ от 56 100 кв. м заедно с построените върху него сгради за 5,05 млн. евро (9,87 млн. лв.), като преди това дружеството го придоби за 550 хил. лв.

Тогава Илиан Лангаров заяви за Investor.bg, че дружеството е преценило, че интересът на пазара към дружествата със специална инвестиционна цел е намалял през последните месеци и към момента е в процес на търсене на нови възможности, като интересът остава насочен в района на Боровец или евентуално към други зимни курорти.

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още