IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират 29 млн. евро в „бутикови“ хотели в Боровец

Нощувката в луксозните апартаменти струва между 220 и 260 евро

08:09 | 09.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестират 29 млн. евро в „бутикови“ хотели в Боровец
Общо 29 млн. евро ще инвестира в хотели в Боровец Октопус Дивелъпмънтс ООД, регистрирано в България дружество, което е собственост на британския инвеститор Джонатан Търстън. Първият обект от предвидената верига The Lodge Collection вече отвори врати, като в него са вложени 4 млн. евро. Това съобщи за Investor.bg Радостина Конова, управител на новия хотел.

Самият хотел, който е с РЗП от 2516 кв. м, се определя от компанията като “бутиков”, защото предлага малко на брой апартаменти (без самостоятелни стаи), с модерно обзавеждане, 24-часово ВИП обслужване и площ между 40 и 335 кв. м. Нощувката в тях пък струва от 220 до 260 евро.

По думите на Конова хотелът не се стреми да привлича само чуждестранни туристи, а и българи с по-високи доходи. Основен таргет сред родните клиенти са софиянци поради близостта на курорта до столицата.

Тази близост е и една от причините за избор на Боровец за инвестицията пред други зимни курорти. “Друга причина е девствената природа на Боровец и инфраструктурата, която улеснява такъв тип природно строителство”, заяви Конова. Освен това според нея курортът има много предимства пред Банско например, където вече са построени твърде много хотели.

Октопус Дивелъпмънтс предвижда да изгради в Боровец още три хотела, парцелите за които са вече закупени. Строителството на първия от новите проекти ще започне през април, като амбицията на дружеството е той да бъде готов за следващия зимен сезон.

Радостина Конова уточни, че веригата няма да разчита на сезонен туризъм, като се надява на целогодишна заетост. На въпрос дали се предвиждат инвестиции в хотели и по Черноморието тя заяви, че в краткосрочен план няма такива планове, но погледнато в перспектива, през следващите 5-10 години, е възможен и такъв проект.

Сега, след като България е вече част от Европейския съюз, туризмът в страната ще се развива все повече и няма да се разчита само на евтините оферти тук, смята Радостина Конова. Очаква се тепърва да привличаме по-платежоспособни туристи, за които ще сме една нова дестинация.

У нас групата Октопус присъства от 2005 г., когато бе стартирана българската версия на сайта за хотелско настаняване Октопус Травел. Компанията предлага над 20 хил. хотела и апартамента с намаление в на 3 хил. града по целия свят.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още