IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Листваната в Лондон BLD гледа с оптимизъм на България в ЕС

Компанията закупи парцел от над 56 хил. кв. м близо до Боровец

08:56 | 03.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Листваната в Лондон BLD гледа с оптимизъм на България в ЕС

Докато влизането на България в Европейския съюз се очаква да предизвика вълна от работници от страната към Великобритания, търсещи по-добро заплащане, то листваните на алтернативния сегмент на Лондонската борса – AIM – компании за недвижими имоти предвиждат все по-голям брой британски туристи да се отправят към балканската страна, коментира в. Telegraph.

Bulgarian Land Development (BLD) обяви днес, че е купила парцел от 56 093 кв. м близо до зимния курорт Боровец, който е една от популярните дестинации за британските скиори, пише още изданието. Първоначалната цена по сделката е 3,4 млн. лири. 

Теренът е с пълен пакет разрешителни за строеж и разполага с необходимата инфраструктура, уточниха от BLD за Investor.bg. Очаква се строителните разходи да възлязат на 27 млн. евро, а общата продажна стойност на проекта ще достигне 50 млн. евро.   

Докато разказва за плановете на компанията британското издание цитира и данни за икономическото развитие за България, което, свързано с еврочленството, засилва популярността на страната ни.

Всички хотели в Боровец са пълни с британци. Има силно партньорство с британските туристически компании“, казва изпълнителният директор на BLD Димитър Савов.

Цените на имотите в България се повишиха с 30% в най-атрактивните райони през последната година, докато средното увеличение е около 15%, допълва Савов.

BLD планира да построи комплекс от вили и апартаменти върху около 50 хил. кв. м от закупената площ, където в момента има завод. Строежът ще започне през 2008 г., като първата фаза на проекта ще е завършена за сезон 2009-10 г.

Деветдесет процента от клиентите ни досега са британци и ирландци, като делът на българите, румънците и руснаците е общо 10 на сто“, коментира Савов. По думите му BLD има намерение да се насочи и към клиенти от скандинавските страни.

50 на сто от клиентите ни са инвеститори – купуват, за да получават наем или за да се възползват от повишението на цените“, казва още Савов. 

BLD се листва в Лондон през март 2006 г., като оттогава има няколко големи проекта у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още