IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lewis Charles купи четвърти терен в Долна баня

Парцелът е с площ от 18 200 кв. м, а размерът на инвестицията е 726 хил. евро

11:27 | 19.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Lewis Charles купи четвърти терен в Долна баня

Инвестиционният фонд Lewis Charles Sofia Property Fund продължи поредицата си инвестиции в строителни терени у нас през последните седмици, като придоби парцел от 18 200 кв. м в Долна баня за 726 хил. евро, съобщават от фонда.

Теренът има разрешително за строеж на жилищен комплекс.

Фондът притежава още три терена в Долна баня с обща площ от близо 47 хил. кв. м. Два от тях имат разрешително за строеж на жилищни сгради и ресторанти.

Върху новия парцел е разположена бивша дървообработвателна фабрика, като някои от нейните помещения и и съоръжения все още стоят на терена. От фонда смятат да запазят някои от тях и да ги включат в новия комплекс.

Според Lewis Charles имотите в Долна баня предлагат изгодна възможност за инвестиция заради комбинацията от възможностите за балнеопроцедури, ски писти и голф игрището, което ще бъде открито през 2007 г., както и разположението в близост до София и курорта Боровец.

По думите на управляващия директор на фонда Ставрос Лоизу фондът вече е инвестирал около 78 на сто от средствата, набрани чрез първично публично предлагане миналата година.

Фондът е започнал строителна дейност по шест от своите проекти, като за още четири се очаква работите да стартират до второто тримесечие на 2007 г.

Наскоро фондът придоби парцели в Банско, Пловдив и Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още