IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Форос придоби правата за отдаване под наем на варненския Pfohe Mall

Договорът с инвеститора Люк АДСИЦ е сключен миналата седмица

11:58 | 16.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Форос придоби правата за отдаване под наем на варненския Pfohe Mall
Изключителните права за отдаване под наем на всички търговски площи във вече строящия се Pfohe Mall – Варна са предоставени на Форос – Национална компания недвижими имоти, съобщи инвеститорът в проекта, Люк АДСИЦ.

Договорът е сключен миналата седмица. Стартовата  дата на отдаването под наем, обявена от Добромир Ганев, управляващ директор на Форос, и Атанас Фурнаджиев, изпълнителен директор на Люк АДСИЦ, е 4 януари 2007 г. Строителството на Pfohe Mall ще приключи през октомври 2007 година, като немските инвеститори гарантират за сроковете и качеството на проекта, както и че това ще е първият работещ мол във Варна. Осигурената инвестиция за изграждане на сградата, чиито архитектурен проект е дело на Дизарх, е 12 млн. евро.

Форос е първата българска частна компания в бранша с недвижими имоти, получила сертификат за качество на своите услуги  по системата ISO 9001:2000. Член e на Международната федерация за недвижими имоти, Национална асоциация на реалторите (САЩ), Централноевропейска мрежа на асоциациите за недвижима собственост, Национална асоциация на агенциите за недвижими имоти (UK); Национално сдружение недвижими имоти НСНИ, Британско–българската търговска камара и др.

Учредители на Люк АДСИЦ са Карл-Хайнц Пфое, който е собственик и на Мото-пфое ЕООД, вносител на Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar в България, Елана Високодоходен фонд и група физически лица. Вчера стана ясно, че Карл Пфое е прехвърлил на блоков сегмент 525 хил. акции на дружеството, представляващи 35% от капитала на дружеството, за общо 525 хил. лв. Купувач по сделката е Филип Майкъл Пфое.

Люк АДСИЦ осъществи първоначалното си увеличение на капитала от 500 хил. лв. на 1,5 млн. лв. в края на септември, а от 1 декември книжата на компанията са приети за търговия на БФБ – София, но до момента няма сключени сделки в редовната търговия. Търсене има на 1,06 лв. за брой, но липсват продавачи.

Свързани компании:

Люк АДСИЦ(LUKE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още