IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БМФ-Варна иска да продаде шест апартамента, разрешават два

Балансовата стойност на имотите е близо 166 хил. лева

12:47 | 14.12.06 г.
БМФ-Варна иска да продаде шест апартамента, разрешават два
Параходство Български Морски Флот ЕАД-Варна е изпратило приложено искане до министъра на транспорта за разрешение за продажба на 6 апартамента, собственост на дружеството, съгласно постановление и опис-приложение на вещите и имуществените права от масата на несъстоятелността на Варненска Kорабостроителница АД (в несъстоятелност), съобщи БФБ-София.

Балансовата стойност на имотите е близо 166 хил. лева. Настоящите искания се разглеждат като материали, внесени на Общо събрание. В дружеството е постъпил протокол от министъра на транспорта за разрешение за продажба на 2 апартамента, собственост на Параходство БМФ, което се счита за решение на ОСА на дружеството.

В началото на октомври БМФ изпрати до министъра на транспорта и искания за разрешения за продажба на имоти, собственост на компанията. Две седмици по-късно стана ясно, че дружеството продава на търг и почивната си база в с. Аспарухово, намиращо се на 90 км от Варна.

През ноември БМФ отправи искане до министъра на транспорта да разреши продажбата на 25% от дяловото участие на дружеството в Булярд корабостроителна индустрия АД за 5,555 млн. щатски долара.

На 12 декември Yalumba Inc бе обявен за победител в търга за продажбата на кораб "Белмекен“ с постигната цена от 2,125 млн. щатски долара.

Нетната консолидирана печалба на Параходство Български морски флот за деветмесечието отбеляза спад от 44,2% на годишна база до 21,04 млн. лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още