IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общински съветници гледат на клип имоти за продан

Досега общинарите разполагали само с кадастрални карти, по които им било трудно да се ориентират

17:21 | 06.12.06 г.
Общински съветници гледат на клип имоти за продан

Преди да гласуват съдбата на даден обект в Шумен, общинските съветници ще гледат видеоклипове в сесийната зала, които ще ги ориентират къде се намира сградата или парцелът и какви дадености има.

Досега те разполагаха само с кадастрални карти, приложени към докладните записки и често негодуваха, че означения от типа “Кв. 642а, УПИ I” не им говорят нищо. Затова им било трудно да решат дали даден обект си заслужава да се приватизира, да се даде под наем и дали направената оценка отговаря реално на качествата му.

Общината реши да удовлетвори искането им за тази сесия да бъдат заснети пет клипа. Едноминутните филми ще се прожектират на видеостена в залата“, обясни прессекретарят на кметската администрация в Шумен Мина Денева. Според нея вече е нает и професионален оператор, тъй като общината не разполага със собствена камера.

Ако съветниците харесат новия начин на разясняване, той ще се прилага и занапред на всяка сесия на местния парламент. Това ще струва на данъкоплатците 50 лв. на месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още