IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН вписа Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ в публичния регистър

Първоначалното увеличение на капитала на дружеството от 500 хил. на 650 хил. лв. бе осъществено в края на месец октомври тази година

15:51 | 06.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ в публичния регистър

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ бе вписано в регистъра на публичните дружества на Комисията за финансов надзор, съобщиха днес от институцията.

Емисията на дружеството е в размер на 650 000 акции, всяка с номинал от 1 лв. Първоначалното увеличение на капитала на дружеството от 500 хил. на 650 хил. лв. бе осъществено в края на месец октомври тази година.

Първият проект на Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ ще е в околностите на гр. Самоков – Боровец, където се планира изграждането на затворен комплекс. Разгънатата застроена площ на комплекса ще е 53 500 кв. м, а приблизителната стойност на проекта надхвърля 31 млн. лв. Срокът за реализация е 24 месеца, като имотите, върху които ще се строи, са закупени от фонда в началото на юни.

Супер Боровец Пропърти Инвестмънт АД, Варна притежава 65% от капитала на дружеството, а Банка Запад-Изток и Еф Екс Студио са съответно с по 30 и 4,5 на сто.

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още