IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвест Пропърти АДСИЦ купи имот във Враца за 427 хил. лв.

Върху закупения терен от 1 943 кв. м дружеството смята да построи жилищна сграда

13:00 | 05.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Инвест Пропърти АДСИЦ купи имот във Враца за 427 хил. лв.

Инвест Пропърти АДСИЦ е придобило недвижим имот в гр. Враца, съобщи БФБ - София. Имотът е незастроен, с обща площ от 1 943 кв. м., като в съобщението се посочва още, че предвиденият начин на използване е за жилищни нужди.

Покупката е извършена на 29 ноември тази година за сумата от 427 460 лв., като продавач е Десислава Янчева.

Първият проект на фонда предвижда изграждането на луксозна жилищна сграда в идеалния център на Враца, която ще включва апартаменти и търговски площи. Комплексът ще е с 9000 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), а общият размер на инвестицията ще надвишава 5,2 млн. лв. Отново във Враца дружеството планира изграждането на индустриален парк на площ от 25 хил. кв. м. Проектът ще отнеме 15 месеца и е на стойност 1,7 млн. лв.

Третият проект на Инвест Пропърти ще се реализира във Видин и предвижда изграждане на индустриален парк. Планираната инвестиция е 2,7 млн. лв., а РЗП на обекта – 20 хил. кв. м.

Инвест Пропърти осъществи първоначалното си увеличение на капитала от 500 хил. лв. на 650 хил. лв. в края на октомври. Акциите на компанията се търгуват на борсата от 28 ноември, когато по позицията бяха прехвърлени 150 хил. лота (колкото е и делът на Елана Високодоходен Фонд след увеличението по данни на АПИС) на цена от 1,15 лв. за брой. Оттогава не са сключвани други сделки с акции на дружеството и към момента по позицията няма въведени оферти за покупка или продажба.

Днес от борсата съобщиха още, че Михаил Петков е придобил 10,76% (70 хил. акции) от капитала на Инвест Пропърти, с което дяловото му участие нараства до 53,06%. Прехвърлянето е вписано в Централен депозитар на 30 ноември.

Свързани компании:

Инвест Пропърти АДСИЦ-Враца(INVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още