IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производител на мебели от ковано желязо строи спа-център в град Баня

Комплексът с РЗП от 6 400 кв. м ще заработи до началото на 2008 г.

18:06 | 28.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Производител на мебели от ковано желязо строи спа-център в град Баня

Нов спа-център строи в курортния град Баня фирма „Люб и синове” ООД, Карлово, съобщи собственикът на фирмата Любен Белперчинов.

Комплексът съдържа хотелска, ресторантска, възстановителна и спортна части. В него ще има 48 двойни стаи, три единични и шест апартамента, както и конферентна зала с 60 места. Предвидени са фитнес център, възстановителен комплекс със сауна, тангентори, джакузи, вани. Ще има зала за калолечение и открит басейн с минерална вода. На върха на сградата ще бъде разположен панорамен ресторант със 120 места.

Цялата площ на комплекса е 1280 квадратни метра, а разгънатата застроена площ (РЗП) – 6 400 кв. метра. Проектант е софийският архитект Марин Керемидски.

Балнеоложкият и възстановителен център ще работи целогодишно, каза Любен Белперчинов, но не уточни стойността на инвестицията.

По думите му за възстановителните процедури в комплекса ще се грижат само специалисти – лекари и рехабилитатори.

Очаква се спа-центърът да заработи до края на 2007 или началото на 2008 г. Първата копка на строежа бе направена миналия месец в югоизточната част на град Баня, прочут с лечебните си топли минерални извори.

Освен с хотелиерска дейност, „Люб и синове” ООД се занимава и с производство на градински мебели от ковано желязо. Тази дейност се осъществя на собствена производствена база, разположена на площ от 7 декара, като целият цикъл - от суровината до готовото изделие - се осъществява в нея. Продукцията се продава в България, а също и в Италия, Македония, Гърция и Кипър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още