IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общо 70% от земята в България се обработва от 1% от стопанствата

Страната ни има възможност да получи 5,7 млрд. евро евросубсидии за периода 2007-2013 г., обяви министърът на земеделието и горите Нихат Кабил

09:01 | 23.11.06 г.
Общо 70% от земята в България се обработва от 1% от стопанствата

Общо 70 на сто от земеделската земя в България се обработва от 7000 стопанства, които представляват 1% от общия брой. Това каза Стефан Василев, мениджър „Кредитиране на малък и среден бизнес” в Обединена българска банка, по време на вчерашната конференция „Инвестиции в земеделска земя”, организирана от в. Дневник и Елана.

Останалите 99% от стопанствата обработват останалите 30 на сто от земята в страната, като те притежават до 10 дка, добави Василев.

Според него финансирането на селското стопанство е силно подценено.

Към момента банката предоставя редица специализирани продукти, като агро-кредит за закупуване на земеделска техника, кредит срещу складови записи, зърнени кредити и кредити по Българска агенция за експортно застраховане.

Страната ни има възможност да получи 5,7 млрд. евро субсидии от ЕС за периода 2007-2013 г., обяви по време на форума министърът на земеделието и горите Нихат Кабил.

Неговото мнението е, че малката революция в нашата страна може да се случи след първата година на субсидирането на база площ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още