IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 29 ноември започва търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ

По данни на дружеството към края на октомври фонда притежава 150 хил. дка земеделски земи

12:39 | 21.11.06 г.
От 29 ноември започва търговията с правата на Адванс Терафонд АДСИЦ

От 29 ноември (сряда) до 12 декември (вторник) на Българска фондова борса ще се търгуват правата на Адванс Терафонд АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството, става ясно от съобщение на сайта на институцията.

Аукционът за неизползваните права ще се проведе на 21 декември, а крайната дата за записване на акциите от увеличението е 11 януари 2007 г.

Всяко закупено право дава възможност на инвеститорите да запишат една от новите акции на фонда по номинална стойност 1 лв. и емисионна цена от 1,25 лв.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 6 млн. нови акции. При успешно увеличение капиталът на Адванс Терафонд АДСИЦ ще нарасне двойно от 22,087 млн. лв. на 44,17 млн. лв.

Средствата от увеличението на капитала ще бъдат използвани за реализиране на инвестиционната стратегия на компанията – закупуване и окрупняване на земеделска земя и последващото й отдаване под аренда или продажба.

По данни на дружеството към края на октомври фондът притежава 150 хил. дка земеделски земи.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала, е 24 ноември (петък).

До момента по позицията се изтъргуваха близо 60 хил. лота на цена от 1,25 лв., без изменение спрямо предходната сесия.


Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още