IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започват обществени обсъждания за защитените зони по Натура 2000

Първото обсъждане ще е утре в Плевен. На 15, 16 и 17 ноември ще има обсъждания в Русе, Велико Търново и Шумен

16:50 | 13.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Започват обществени обсъждания за защитените зони по Натура 2000

След надигналите се протести на собственици на земи край Кранево срещу включването на парцелите им в екологична мрежа Натура-2000 от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) съобщиха, че са предвидили обществени обсъждания на потенциалните защитени зони по програмата.

Регионалните инспекции по околната среда и водите в страната ще организират еднодневни работни срещи с представители на всички заинтересовани страни.

Целта на обсъжданията е да се представи мрежата от потенциални зони за птиците в съответния район и да се разяснят възникналите въпроси във връзка с режима за опазване и управление на тези зони, както и възможностите за получаване на финансови компенсации от земеделските стопани заради ограниченията, които ще се налагат в тях.

В срещите ще участват представители на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), местната власт, районните управления на горите, държавните лесничейства, дирекциите на природните паркове, представители на МЗГ, МРРБ, собственици на земи.

Първото обсъждане ще е утре в Плевен. На 15, 16 и 17 ноември ще има обсъждания в Русе, Велико Търново и Шумен. От 20 до 30 ноември ще бъдат дискусиите във Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Пазарджик, Пловдив и Смолян.

Съгласно изискванията на Европейския съюз към датата на присъединяването си България трябва да е представила пред Европейската комисия списък на българските места, които да бъдат включени в Европейската мрежа от защитени зони Натура 2000.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още