IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваканционно селище в дряновско село с втора награда Bentley

За бизнеса с недвижими имоти те са равносилни на наградите "Оскар"

12:27 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ваканционно селище в дряновско село с втора награда Bentley

Геша Вю (Gesha View), изграждащото се ваканционно селище в дряновското село Геша, е отличено за втори път с престижната британска награда Bentley International Property Award. Първата си награда селището спечели още при представянето на проекта, в края на 2005 г. Тази година Геша Вю е отличено в две категории - за най-добро развитие (best development) с пет звезди и за най-добър недвижим имот (best property) с четири звезди (от максимум пет).

Геша Вю се изгражда от българо-английската фирма "Симпли България" ООД. Общата стойност на инвестицията надхвърля 4,5 млн. евро. Проектът предвижда до 2008 г. да бъдат изградени общо 120 къщи и апартаменти, които ще бъдат отделени като самостоятелно селище с ограничен достъп. Те ще бъдат съчетание между традиционната българска архитектура и модерно вътрешно обзавеждане.

Общата застроена площ на жилищата и сервизните сгради ще е 25 000 кв.м, а цялото селище ще бъде изградено върху 50 дка. Освен къщи в комплекса ще има различни видове екстри като спа център, плувен басейн, магазини, ресторант, павилиони за стари занаяти и изкуства. Ще бъде изграден и хотел.

Първата копка по проекта беше направена през януари 2006 г., като до момента има изградени 40 къщи. В момента по проекта работят 240 човека. Предвижда се жилищата да се продават предимно на англичани, като над 30% от тях вече са продадени на зелено.

Bentley International Property Awards са спонсорирани от Bentley Motors и английския вестник "Дейли Мейл". За бизнеса с недвижими имоти те са равносилни на наградите "Оскар". Наградите се организират за 13-ти път, като се присъждат всяка година. През 2006 г. се присъждат награди в 15 категории.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още