IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американска компания предлага инвестиции в Златарица срещу 20 хил. дка гори

Планираната инвестиция е от 15 млн. евро в производство на екодизел

11:00 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Американска компания предлага инвестиции в Златарица срещу 20 хил. дка гори

Американската компания "Андерунг" е предложила на община Златарица да бъде създадено общо дружество за изграждане на предприятие за производство на екодизел, научи Investor.bg.

Американците обещават да инвестират над 15 млн. евро в проекта.

Съоръжението ще преработва биомаса и ще произвежда енергия. Посредник по сделката е “Алфакат ­ България”. В проекта е предвидено разкриването на близо 200 работни места.

Потенциален терен за изграждане на инсталацията е общински парцел от 50 дка с построени на него бивши медицински складове.

Община Златарица ще трябва да направи апортна вноска в дружеството, като видът на вноската ще се реши след разрешаване на спора между общината и Държавно лесничейство ­ Елена за 40 000 дка гори. "Андерунг" ще поеме разноските по делото.

Ако община Златарица спечели, тя ще направи апортна вноска в дружеството в размер на 20 000 дка гори. Ако делото бъде загубено, апортната вноска ще е под формата на общински терени.

Община Златарица се намира в източната част на област Велико Търново и в нея живеят около пет хиляди души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още