IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проект за ски и голф комплекс в Разлог със сертификат за инвестиция I клас

Инвеститор е Балканстрой, като за три години в комплекса ще бъдат вложени 240 млн. лв.

09:55 | 09.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Проект за ски и голф комплекс в Разлог със сертификат за инвестиция I клас

Проект за изграждане на ски и голф комплекс Кулиното в Разлог ще получи днес сертификат за инвестиция първи клас, съобщиха от Българската агенция за инвестиции. Инвеститор е „Балканстрой” АД, като за три години предвидените инвестиции са в размер на 240 млн. лв.

Предвидената ски зона ще включва 20 модерни съоръжения с дължина на лифтовете 19,4 км, обслужващи 58,5 км ски писти, както и прилежащите им хотелски и търговски комплекси. Зоната за голф включва голф игрище с 18 броя дупки, клубна сграда, хотелски и търговски комплекси. Ски – съоръженията и пистите са с капацитет 6500 броя скиори на ден, а базата за настаняване на територията на Ски и голф комплекс “Кулиното” – 3000 легла.

Според инвеститора основни приоритети, заложени в проекта, са запазване на екологичното равновесие и подобряване на социално-икономическия статус на населението.

Балканстрой” АД е с предмет на дейност проучване и проектантска дейност, подземно, ниско и високо строителство, ремонт и реконструкции, предприемачество и инвестиране, хотелиерски, ресторантьорски, рекламни, туристически и информационни услуги и др. На БФБ-София се търгуват петгодишни необезпечени облигации на дружеството, като размерът на емисията е 5 млн. евро и номинална стойност на една облигация от 1000 евро. За последно сделка по позицията е имало на 2 ноември при цена от 1031 евро.

Свързани компании:

Балканстрой АД - Разлог - в несъстоятелност(A32A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още