IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БенчМарк Имоти стартира строежа на административно-търговския си център

Планираната инвестиция е 20 млн. евро, а пусковият срок - след 18 месеца; очакваната доходност от проекта е 22 на сто

14:15 | 06.11.06 г.
Веселин Генчев и главният архитект Стефан Добрев. Снимка: Investor.bg
Веселин Генчев и главният архитект Стефан Добрев. Снимка: Investor.bg
Първият в столицата атриум ще изгради БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Проектът, който бе представен днес на специална пресконференция, ще е с височина 50 м и диаметър 18 м.

Според изпълнителния директор на фонда Веселин Генчев центърът ще е успешна комбинация от търговски площи и офиси от клас А, реализирани според общоевропейските стандарти, за каквито пазарът у нас среща голям дефицит.

Най-новият проект на БенчМарк Фонд Имоти е разположен на бул. Цариградско шосе. Разгънатата застроена площ на сградата е 33 хил. кв. м, от които 14 етажа офиси с площ от 16 хил. кв. м и две търговски нива с чиста отдаваема площ от 7000 кв. м, от които около 6000 кв. м са предвидени за магазини, а останалите 1000 кв. м - за ресторанти и кафе-бар.

Сградата ще има две подземни нива с 400 паркоместа, а бързият достъп до различните етажи се гарантира от вътрешни панорамни асансьори и ескалатори.

Средствата за строежа са осигурени от третото увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти, което приключи през март 2006 г. Ще се ползва и банков заем, а планираният пусков срок е през юни 2008 г. Стратегията на ръководството на фонда предвижда отдаването под наем на цялата сграда.

Заложените нива за наем при подготовка на финансовите разчети са 20 евро за кв. м за търговските площи и 10 -12 евро/кв.м за офисите. За наематели ще се търсят големи европейски и български компании, а предпочитаните договори ще са за периоди от 3 до 5 г.

“Очакваната доходност от проекта при заложените нива ще е равна на 22%”, сподели Веселин Генчев.

Час след официалното представяне изпълнителният директор на фонда и кметът на София Бойко Борисов направиха и първата копка на проекта.

БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ притежава търговски център в Пловдив, а през следващите месеци планира изграждането на четиризвезден апартаментен хотел в Боровец и спа център в Кюстендил.

Днес по позицията бяха изтъргувани 300 акции на ниво от 1,38 лв., или с 0,73% по-скъпо от предходната сесия.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още