IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Апартаментите в Белград с 5 до 7% по-евтини спрямо началото на годината

Най-голям спад в цената се наблюдава при по-големите жилища

15:31 | 25.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Апартаментите в Белград с 5 до 7% по-евтини спрямо началото на годината
Цените на недвижимите имоти в сръбската столица Белград са отбелязали понижение между пет и седем процента от началото на годината, посочи доклад, публикуван в ежедневника Serbia and Montenegro Today (SMT).

В списъка на най-търсените жилища са малки апартаменти, разположени в централните части на града, чиито цени са се запазили почти без изменение. Същите в крайните квартали на града обаче са регистрирали понижение.

Най-голям спад в цената се наблюдава при по-големите жилища - дву- или тристайни апартаменти, които са поевтинели дори с около 10%.

Според анализатори въпреки наблюдавания спад, цените на жилищата в Белград все още остават нереално скъпи и труднодостъпни за населението.

От агенциите за недвижими имоти коментират, че понижението се определя от липсата на свежи пари, които да се инвестират в недвижима собственост, а основната част от жилищата се купуват с банкови заеми и рядко - с пари в брой.

В същото време желаещите да продават са изправени пред алтернативата да намаляват цените на предлаганите имоти или да чакат месеци или дори година преди да успеят да ги продадат.

Жилищата в крайните квартали на Белград се продават при цени между 600 и 800 евро на квадратен метър, а тези в централната част - между 1 300 и 1 500 евро на квадратен метър.

Високи остават и цените на луксозните апартаменти, чиято средна цена на квадратен метър възлиза на около 2 500 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още