IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куантум Дивелопмънтс отново продаде имот с голяма печалба

Дружеството е с печалба от 678 хил. лв. от продажбата на имот, купен две седмици преди това, по-рано реализира печалба от 5,9 млн. лв. от покупко-продажба

15:21 | 24.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Куантум Дивелопмънтс отново продаде имот с голяма печалба
На 16 октомври Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ-София е сключило договор за продажбата на недвижим имот в София на цена от 450 хил. евро, според съобщение на БФБ – София.

Купувач на имота, намиращ се в местност НПЗ-Казичене с обща площ по скица 3 467 кв. м, е Белкаро България ЕООД -София.

Имотът бе закупен от дружеството на 3 октомври от Военно строителство инженеринг ЕООД за 203 000 лв. По този начин е реализирана печалба от 678 хил. лв.

Това не е първият случай на реализирана голяма печалба от дружеството при покупко-продажби на имоти. На 4 октомври стана ясно, че дружеството е сключило договор за продажба на други два недвижими имота на обща стойност 3 153 600 евро, като само 5 месеца по-рано е закупило същите имоти на цена 260 хил. лв. Така Куантум Дивелопмънтс реализира печалба от покупко-продажбата им в размер на 5,9 млн. лв.

Собственици на Куантум Дивелопмънтс са Ей Си Карпет с 52,5% и Куантум Инвестмънтс с 47,5 на сто.

Дружествата със специална инвестиционна цел са освободени от данък печалба, като са задължени да разпределят 90% от положителния си финансов резултат под формата на дивидент.

През март 2006 г. бе сключен договор за паричен заем между Иммобило АД - Варна и Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ-София за сума в размер на 6 млн. лв. със срок на погасяване 5 години.

На 10 октомври стана ясно, че Куантум Дивелопмънтс е извършило окончателно погасяване на задължения в размер на 2,724 млн. лв. по договора за паричния заем от 20 март 2006 г. към Иммобило, с което се прекратява действието на същия договор, съгласно подписан двустранен споразумителен протокол.

От 16 декември 2005 г. на пода на борсата се търгуват акциите на Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ, като досега сделка с книжата на дружеството все още не е регистрирана.

Свързани компании:

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ(QUAD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още