IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна отделя 500 хил. лв. за мини-Морска градина

Паркът ще е на пустеещи досега земи, нежелателни за преминаване в късните часове на деня

12:10 | 20.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Варна отделя 500 хил. лв. за мини-Морска градина

Предстои да бъде създадена нова паркова зона във Варна по подобие на Морската градина, съобщи кметът на града Кирил Йорданов.

Тя ще се намира във варненския квартал "Младост" и ще се простира на терен от 74 декара между училищата "Гео Милев" и "Неофит Бозвели".

Паркът ще е на терен, отделен за отдих и развлечения, но предстои промяна на статута на предназначението на земята. Досега това бяха пустеещи земи, нежелателни за преминаване в късните часове на деня. Очаква се районът да придобие и европейски облик.

Парцел с такива размери, незасегнат от строителството във Варна, не е останал и това е богатство за града, допълни още кметът Йорданов.

На първо време ще се благоустроят междублоковите пространства и ще се подобри пешеходната връзка между отделните блокове в района. За това от общинския бюджет са заделени 500 000 лв., заяви кметът. Паралелно с това ще бъде проектиран и новият парк.

За целта от общината ще се обърнат за професионална помощ към Съюза на българските архитекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още