fallback

БМФ иска разрешение да продава имоти

Единствен акционер в дружеството все още е държавата, като в момента се готви стратегия за приватизацията му

10:41 | 10.10.06 г.
Автор - снимка
Създател

От Параходство БМФ ЕАД-Варна до Министъра на транспорта са изпратени искания за разрешения за продажба на имоти, както и за извършване на апортна вноска в дъщерно дружество, става ясно от съобщение, публикувано от БФБ.

БМФ възнамерява да извърши продажба чрез търг с тайно наддаване на недвижим имот - "общежитие", представляващ обособена част от сграда с обща разгърната застроена площ 602 кв. м., намираща се в гр. Варна, както и съответните 23,6% идеални части от общите идеални части на сградата и от правото на строеж върху дворното място. Данъчната оценка на имота е 323 947 лв.

Също така БМФ цели продажбата на два броя апартаменти по цена, определена от лицензиран оценител, на наемателите, които са в трудово-правни отношения с дружеството, както и продажба на тринадесет апартамента по цена, определена от също от лицензиран оценител, на наемателите, които не са в трудово-правни отношения с дружеството.

Последното разрешение, искано от БМФ, е да се направи апортна вноска в капитала на Български морски квалификационен център ЕАД на поземлен имот, находящ се в гр. Варна, Южна промишлена зона с площ 1 479 кв. м., с данъчна оценка в размер на 28 751,80 лв.

Дружеството е с основен капитал в размер на 109,02 млн. лева и собствен към края на първото шестмесечие от 893,4 млн. лв. Eдинствен акционер в БМФ все още е държавата, като в момента се изготвя стратегията за приватизация на дружеството.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:20 | 13.09.22 г.
fallback