IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адванс Терафонд притежава 141 хил. дка земеделска земя към септември

Фондът придоби урегулиран поземлен имот в Стара Загора с площ от 10 650 кв.м

11:25 | 07.10.06 г.
Адванс Терафонд притежава 141 хил. дка земеделска земя към септември
В края на септември Адванс Терафонд АДСИЦ-София вече притежава 141 хил. дка земеделска земя, обявиха от дружеството пред Investor.bg. Средната цена на един декар е 191 лв. с включените разходи, а средната голeмина на парцелите е 11,7 дка, спрямо 11 дка към шестмесечието.

Фондът е сключил договор с ТБ Алианц България АД за отпускане на банков кредит в размер на 5 млн. лв., които ще се усвояват на отделни траншове. Кредитът ще е предназначен за заплащането на урегулиран поземлен имот, находящ се в Стара Загора.

Имотът е с площ от 10 650 кв.м, в едно с изградените в имота постройки, като цената на придобиване е 79,45 евро/кв. м. Остатъкът от средствата ще се изразходват за придобиване на нови поземлени имоти, съобразно инвестиционната стратегия и проспекта на дружеството.

Дружеството притежава малко над 10 дка в два парцела в непосредствена близост до Околовръстното шосе, закупени при средна цена от 72,5 евро/кв. м. Според плановете на компанията, имота ще бъде отдаван под наем, след като влезе в регулация.

За последните пет търговски сесии по позицията се сключиха 48 сделки на нива от 1,25 до 1,30 лв. за акция.

Свързани компании:

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още