IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиер Фонд АДСИЦ ще увеличава капитала си до 16,9 млн. лв.

Набраните средства ще бъдат използвани за изграждане на бизнес център във Варна и за проектиране и изграждане на вилно селище в гр. Априлци

13:04 | 04.10.06 г.
Премиер Фонд АДСИЦ ще увеличава капитала си до 16,9 млн. лв.
На заседание на Съвета на директорите на Премиер Фонд АДСИЦ от края на миналата седмица бе взето решение за увеличение на капитала на дружеството от 650 хил. лв. на 16,9 млн. лв.

Набраните средства от увеличението на капитала ще бъдат необходими за изграждането на бизнес център в гр. Варна и за проектирането и изграждането на вилно селище в град Априлци.

Фондът притежава парцел в Априлци с площ 10 398 дка, закупен за 151 хил. лв., като предвижда да изгради 18 еднофамилни къщи в характерен за района стил. В момента текат процедури по промяна на предназначението на земята и проектиране на сградите, съобщиха от дружеството за Investor.bg.

За проектиране и построяване на вилното селище в Априлци ще са необходими около 2,036 млн. лв., показват изчисленията на ръководството на фонда.

Само преди две седмици Премиер Фонд АДСИЦ сключи предварителен договор за покупката на 4687 кв. м, находящи се до магазин Практикер, с лице на бул. Република, на 3 км от летище Варна.

Според плановете там ще бъде изграден многофункционален търговско-административен комплекс, с работно наименование “Бизнес център Варна”. Сградата ще се състои от 6 надземни и 2 подземни етажа, като застроената площ ще е 2 441,10 кв. м, а общата РЗП ще достигне 25 хил. кв. м.

Общо 4,5 млн. лв. ще са необходими за доплащане на стойността по договора за покупка на парцела, а други 15,324 млн. лв. ще бъдат вложени за проектиране и построяване на сградата.

Към настоящия момент КД Пеликан притежава 15,38% от капитала на дружеството, докато Холдинг Варна А АД и Експрес Гаранцион ООД имат по 10,77 и 7,62 на сто. Унишип ЕООД и Силвия Николова са с дял от 7,31 и 7,08%, а Сиона ЕООД и Виа Ойл ЕООД са собственици на 5,85 и 5,36 на сто.

Днес сделки с акциите на дружеството не се сключиха, като офертите купува/продава са на нива от 1,30/1,40 лв. за брой.

Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още