IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строят нов жилищен комплекс в Пловдив за около 60 млн. евро

Първоначално ще бъде изградена инфраструктурата върху терена, който е приблизително 60 дка, като инвестицията на този етап ще бъде 16 млн. евро

13:49 | 02.10.06 г.
Строят нов жилищен комплекс в Пловдив за около 60 млн. евро

Инвеститорската компания Дриймвил ООД спечели конкурс на община Пловдив за застрояване с жилища на парк Отдих и култура, съобщиха от компанията.

Първоначално ще бъде изградена инфраструктурата върху терена, който е приблизително 60 дка, като инвестицията на този етап ще бъде 16 млн. евро.

Компанията ще получи право на собственост върху терена, след като готовата инфраструктура бъде предадена на общината.

Поради тази причина проектът за жилищното селище е в твърде начален етап, за да бъде описан подробно, но по предварителни разчети ще бъде на стойност около 60 млн. евро.

За реализацията му ще се търсят и задгранични партньори. Инвеститорите смятат, че сред бъдещите купувачи ще има много чужденци, които трайно ще се заселят в Пловдив.

Към момента дружеството има завършени 7 апартаментни хотела по Южното Черноморие. Това са Брийз, Сий Дриймс, Самър Дриймс, Голдън Дриймс, Съни Дриймс и Роял Дриймс – всички на територията на курорта Слънчев бряг, а също и Дриймс Холидей в Равда. Общата им разгъната застроена площ е над 60 000 кв. м.

През следващата година ще бъдат завършени изгражданите в момента Панорама Дриймс, Парадайс Дриймс и Скай Дриймс. Програмата на дружеството предвижда в идващите три години да изгради и въведе в експлоатация десет курортни селища с около 2 000 апартамента. Всичките луксозни апартаментни хотели имат плувни басейни, заведения, ресторанти, магазини, зелени площи, паркинги. Охраняват се по 24 в денонощието и поддържат се целогодишно.

Дриймвил ООД се насочва към Пловдив, тъй като смята перспективите му по отношение на имотите за много добри. Градът е разположен на изключително стратегическо място. С довършването на автомагистрала Тракия до Черно море ще се стига за два часа, а до разрастващия се курорт Пампорово се стига за един час.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още