IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще проверяват незаконно преустроените партерни етажи в София

Ще се проверява и състоянието на фасадите, за да се избегнат инциденти с падащи мазилки и корнизи

10:53 | 26.09.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ще проверяват незаконно преустроените партерни етажи в София

Главните архитекти на райони в столицата трябва да представят в едноседмичен срок справка за всички обекти на тяхна територия, за които са одобрявани проекти за преустройства, както и за такива, на които общината е отказала да одобри проектите за исканите преустройства. Това се казва в заповед на кмета на София след проведено съвещание с районните кметове, съобщиха от общината.

Отделите по контрол на строителството ще трябва на място да проверят дали направените преустройства съответстват на одобрените проекти.

В едномесечен срок районните архитекти трябва да представят доклади от направената от тях проверка за нерегламентирани преустройства в партерни и приземни етажи с преценка за необходимост от изискване на конструктивна експертиза. Експертизата ще се възлага от собствениците.

Също така в едномесечен срок главните архитекти ще трябва да направят проверка за състоянието на фасадите с цел да се предотвратят инциденти с падащи елементи от фасадите, корнизи и комини.

Районните кметове пък ще проверят преди зимата състоянието на пътните настилки, кръстовищата и проблемните точки в районите. В критичните участъци ще се правят ремонти. Ще бъдат подменени и всички мантинели, повредени при катастрофи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още