IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пласираха над 98 на сто от правата на Лиам АДСИЦ

Фондът планира да построи туристически комплекс от затворен тип в Банскоили друг голям зимен курорт за 13 млн. евро

11:37 | 13.09.06 г.
Пласираха над 98 на сто от правата на Лиам АДСИЦ
Днес на Българска фондова борса се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 2,5 млн. права от първоначалното увеличение на капитала на Лиам АДСИЦ.

На нива от 0,14-0,15 лв. бяха пласирани пет от подадените поръчки и продадени общо 2,46 млн. права, или общо 98,41% от общото количество. По този начин за дните до 26 септември ще се предлагат останалите 39 668 броя.

Вторичната търговия по позицията стартира от днес и ще продължи до 26 септември с борсов код R2LIAM. Фондът планира да построи туристически комплекс от затворен тип в Банско или друг голям зимен курорт в следващите две години.

Според регистрационния документ, предоставен на сайта на борсата, разходите за построяване и въвеждане в експлоатация на комплекса се очаква да възлязат на 13 млн. евро, докато очакваните приходи от продажба на апартаменти и търговски части ще възлязат на 33,6 млн. евро.

Лиам АДСИЦ възнамерява да финансира разходите си по проекта със средства от уставния капитал, с първоначалното увеличение на капитала, както и с 22 млн. лв. авансови плащания от клиенти (купувачи) на имоти.

Хайнц Ханс Хуго Валтер Пфое притежава 65% от капитала на дружеството, докато ИД Елана Високодоходен фонд държи 30 на сто. Останалите 5 на сто са притежание на Атанас Фурнаджиев и Владислав Дамаскинов.

Свързани компании:

Лиам АДСИЦ-София - в ликвидация(5L1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още